Tot op de dag van vandaag heersen er nog steeds heel wat misverstanden over domotica.
Deze nieuwe stap in elektriciteit binnen het huishouden heeft vooral als doel om het wooncomfort van de inwoners te verbeteren.
Nog steeds wordt domotica vaak ten onrechte aanzien als een statussymbool waardoor het de schijn geeft alleen maar toegankelijk te zijn voor mensen die in hun leven iets hebben bereikt.
In werkelijkheid is dat helemaal niet het geval.
Domotica is vandaag de dag gewoon een nieuwe manier van omgaan met de technische uitrusting waar een woning over beschikt.

Draadloos schakelen

Draadloos schakelen is een vorm van domotica die het mogelijk maakt om van afstand specifieke onderdelen van uw woning aan te sturen met behulp van uw smartphone.
Door gebruik te maken van een handige applicatie wordt het op deze manier dan ook mogelijk gemaakt om bijvoorbeeld alle verlichting in de woning in één keer aan of uit te doen, de verwarming van afstand aan of uit te zetten en ga zo maar door.
Ook deze vorm van domotica levert een structurele bijdrage aan het wooncomfort en daarnaast voorkomt het nutteloos energieverbruik.
Iedereen die zijn of haar wooncomfort op efficiënte wijze wil verbeteren en op zoek is naar een interessante manier om energie te besparen zal naar volle tevredenheid gebruik kunnen maken van dit bijzonder interessante systeem.


Draadloze schakeling tussen verschillende ruimtes

Draadloos schakelen biedt gebruikers eveneens de mogelijkheid om bepaalde functies in specifieke ruimtes aan elkaar te koppelen. In de praktijk kan dit er bijvoorbeeld voor zorgen dat, wanneer u het licht in de keuken aan doet, het licht in de woonkamer wordt gedimd of volledig wordt uitgeschakeld.
Deze manier van werken zorgt er voor dat draadloos schakelen niet alleen van afstand interessant is, maar ook wanneer u zich in het huis zelf bevindt. In het bijzonder zijn dergelijke installaties interessant voor mensen die alleen wonen.
Zij beschikken hierdoor immers over de mogelijkheid om op een eenvoudige manier energie te besparen en dat zonder dat het een aanslag pleegt op het wooncomfort.
Wie voor het draadloos schakelen tussen verschillende ruimtes geen gebruik wil maken van zijn of haar smartphone kan ook gewoon kiezen voor knoppen aan de muur.